Μενού Κλείσιμο

Robotolego

Robotolego

Η ομάδα

Η ομάδα Robotolego αποτελείται από την Χαρά, την Ιωάννα, τον Θωμά και τον Μιχάλη και πολλούς φίλους μας που αν και δεν κατέβηκαν στο διαγωνισμό μαζί μας αλλά ήρθαν στις συναντήσεις μας για να διασκεδάσουν και να μας βοηθήσουν.

Πρόκειται για μια παρέα φίλων που θέλησαν τις ώρες που βρίσκονταν για να παίξουν και να διασκεδάσουν να εντάξουν και την ρομποτική σαν ένα κομμάτι του παιχνιδιού τους. Να κάνουν έρευνα όλοι μαζί και να δουλέψουν σαν ομάδα μέσα σε ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Innovation Project | CITY SHAPER

ΠΑΡΚΟ ΠΑΣΑΛΙΔΗ

Η έρευνα της ομάδας μας ασχολείται με το πάρκο Πασαλίδη στην Καλαμαριά. Το πάρκο Πασαλίδη είναι ένας χώρος που

βρισκόμαστε καθημερινά για να παίξουμε και να διασκεδάσουμε σαν παρέα, έτσι έχουμε παρατηρήσει πολλά προβλήματα που τα

παρουσιάζουμε με φωτογραφίες στην αφίσα μας.

Τα προβλήματα:
1. Δεν έχει κούνιες και παιχνίδια για παιδιά με κινητικά προβλήματα, μόνο συμβατικές.
2. Το πάρκο Πασαλίδη όπως και πολλά πάρκα στην Ελλάδα άλλα και στο εξωτερικό δημιουργεί φωτορύπανση χρησιμοποιώντας λανθασμένα φωτιστικά και μην έχοντας αισθητήρες κίνησης με χρονοδιακόπτη ώστε να μην έχουν τόσο φωτισμό κατά την διάρκεια της νύχτας. Ο υπερβολικός νυχτερινός φωτισμός δημιουργεί προβλήματα στο βιολογικό ρολόι του ανθρώπου αλλά και στα νυκτόβια ζώα και κυρίως στις νυχτερίδες που δεν μπορούν να ζευγαρώσουν και το είδος τους αρχίζει να απειλείται.
3.‘Ελλειψη ραμπών για άτομα με κινητικά προβλήματα, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβασή τους στο πάρκο.
4. Δεν υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης.
5. Δεν υπάρχουν θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ.
6. Οι ρίζες των δέντρων έχουν βγει επικίνδυνα προς την επιφάνεια.

Τις λύσεις για αυτά τα προβλήματα τις δώσαμε στην χειροποίητη μακέτα μας από ανακυκλώσιμα υλικά. Επίσης φροντίσαμε τα υλικά μας να έχουν διαφορετικές υφές ώστε να είναι εύκολο να κατανοήσουν την μακέτα ακόμα και άτομα με προβλήματα όρασης.

Περιγράφοντας την μακέτα έχουμε ένα πάρκο με κούνιες και έναν μύλο για άτομα με κινητικά προβλήματα αλλά όχι, ώστε να μπορούν να παίζουν μαζί χωρίς διαχωρισμούς και με σεβασμό στην διαφορετικότητα. Επίσης ο φωτισμός πού προτείνεται είναι με λάμπες led και φωτιστικά με τριγωνικό καπέλο. Στο σώμα τον φωτιστικών θα είναι τοποθετημένοι ανιχνευτές κίνησης με χρονοδιακόπτη των 20λεπτών για την αποφυγή άσκοπης χρήσης. Η επόμενη λύση είναι να δημιουργηθούν 2 χώροι στάθμευσης ΑΜΕΑ με σήμανση και απαγόρευση στάθμευσης άλλων οχημάτων, καθώς και οι τοποθέτηση ράμπας για εύκολη πρόσβαση. Τέλος έχουν τοποθετηθεί κάδοι ανακύκλωσης αλλά και κομποστοποίησης. Το λίπασμα των κάδων κομποστοποίήσης θα χρησιμοποιείται για τα δέντρα του πάρκου ώστε να λυθεί και το πρόβλημα των ριζών στην επιφάνεια.

Το project μας παρουσιάστηκε στην αντιδήμαρχο Καλαμαριάς και στον κ. Ηλιάδη Δημήτρη, Διπλ. Ηλεκτρολόγο Μηχανικό με εξειδίκευση στον φωτισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *