Μενού Κλείσιμο

Sakkas Academy

Sakkas Academy

Η ομάδα

Είμαστε η ομάδα SakkasAcademy από τα Τρίκαλα. Δέκα (10) παιδιά, εκ των οποίων τα 6 φοιτούμε στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Σακκά, το μοναδικό ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο των Τρικάλων. Οι πέντε(5) είμαστε μαθητές της Στ’ τάξης (ο Χρήστος, ο Θάνος, η Μαρία, η Θεοδοσία και η Ευαγγελία) και η μία(1) (η Αναστασία), η μικρότερη της παρέας, μαθήτρια της Ε’ τάξης.

Τα υπόλοιπα τέσσερα (4) παιδιά (ο Απόστολος, ο Βαγγέλης, η Ζωή και η Χρύσα) είμαστε πρώην μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Σακκά, που σήμερα φοιτούμε στην Α’ τάξη Γυμνασίου, αλλά έχουμε ακόμη άρρηκτους δεσμούς με το παλιό μας σχολείο και έτσι βρεθήκαμε στο διαγωνισμό αυτό.

Πρόκειται για σχολείο που εφαρμόζει σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους, μεταξύ των οποίων και η STEAM, στο πλαίσιο της οποίας διδασκόμαστε ρομποτική τα τελευταία 3 έτη. [...] Προσπαθούμε με τις προσπάθειές μας να διδαχτούμε, αλλά και να εμπνεύσουμε και άλλους.

Είμαστε πρώτη φορά εδώ για να μάθουμε, να συναγωνιστούμε, να χαρούμε. Με την ιδέα και την προσπάθειά μας, συμμετείχαμε στον περιφερειακό διαγωνισμό της Θεσσαλίας και προκριθήκαμε ως μια από τις οκτώ (8) ομάδες, στον τελικό της Θεσσαλονίκης.

Innovation Project | CITY SHAPER

«Πλατφόρμες στο Ληθαίο»

Έπρεπε να σκεφτούμε ως παιδιά και όχι ως ενήλικες το θέμα του “CITY SHAPER”. Μετά από έρευνα σε πλήθος πηγών, εντοπίσαμε και εστιάσαμε στη «φιλική για τα παιδιά πόλη», όπως την ορίζει η UNICEF.

Ψάξαμε στην πόλη μας με τα δικά μας μάτια, για το αν η πόλη μας είναι φιλική στα παιδιά. Εντοπίσαμε διάφορα συναφή προβλήματα: δεν μπορούμε να μετακινηθούμε μόνοι μας με ασφάλεια. Δεν έχουμε ανοικτούς χώρους για να παίξουμε με ασφάλεια. Δεν ακούγεται η φωνή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο κ.α.

Συζητώντας μεταξύ μας, διαλέξαμε το πρόβλημα «η έλλειψη ανοικτών χώρων στην πόλη μου».

Τι λύση μπορεί να δοθεί όμως σε μια πόλη που είναι ήδη διαμορφωμένη και δεν μπορούμε να την γκρεμίσουμε; Κοιτάξαμε στο ποτάμι μας, το Ληθαίο. Εκεί υπάρχει ανοικτός χώρος, που όμως δεν είναι διαμορφωμένος καιη πρόσβαση είναι δύσκολη και επικίνδυνη. Τι μπορούμε να προτείνουμε;

Ζούμε στην εποχή της «πλατφόρμας», δηλαδή, μοιραζόμαστε περισσότερο. Μήπως μπορούν πλατφόρμες να υπάρχουν στο Ληθαίο; Τι είδους πλατφόρμες;

Σκεφτήκαμε πλατφόρμες σαν τρένο, δηλαδή, τα «πατούν» στις 2 όχθες του, σε ράγες τρένου και θα κινούνται αργά προς μια κατεύθυνση (για 500 – 2.000 μέτρα μήκος στο κέντρο της πόλης και να επιστρέφουν). Πάνω σε αυτές θα μπορούν να διαμορφώνονται χώροι για να συναντιώμαστε (θα έχει καθίσματα), παίζουμε (πχ. πινγκ πονγκ, σκάκι, επιτραπέζια), μελετούμε (πχ. ανοικτή βιβλιοθήκη), θα μπορεί να φιλοξενεί καφετέρια (όχι μια, αλλά να αλλάζουν οι ιδιοκτήτες όπως άλλωστε σημαίνει «πλατφόρμα») κ.α.

Επομένως, η λύση που προτείνουμε στο πρόβλημά μας είναι: «η πλατφόρμα στο Ληθαίο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *