Μενού Κλείσιμο

Robomasters

Robomasters

Η ομάδα

Η Ομάδα μας αποτελείται από επτά μαθήτριες και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τον Βασίλη, τη Δανάη, τον Δημήτρη, την Κατερίνα, τον Μάρκο, τον Σταύρο και τον Στέλιο. Οι προπονητές μας είναι ο κ. Αλέξανδρος Δηλαβέρης και o κ. Σακελλαρίδης Δημήτρης. Είναι η τρίτη φορά που παίρνουμε μέρος στον διαγωνισμό. Έχουμε άψογη συνεργασία και υψηλούς στόχους. Οι προπονητές μας δεν μας έχουν μυήσει μόνο στα μυστικά της εκπαιδευτικής ρομποτικής, αλλά μας έχουν καλλιεργήσει, μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση, πολύ σημαντικές δεξιότητες για τη ζωή, όπως είναι η συνεργατικότητα, η αλληλεγγύη, η κριτική και δημιουργική σκέψη, η διατύπωση ερωτημάτων και η έρευνα και πάνω από όλα το ήθος, η ευγενής άμιλλα και η πίστη στις δυνατότητες της ομάδα μας.

Innovation Project | CITY SHAPER

Green Parking

H oμάδα Ρομποτικής, Robomasters των φροντιστηρίων Schiller από το Ρέθυμνο πήρε την πρόκρισή για τον τελικό του FIRST LEGO League Greece - CITY SHAPER, προτείνοντας μία καινοτόμο λύση για το χρόνιο πρόβλημα της στάθμευσης, αλλά και της ύπαρξης χώρων πρασίνου, αναψυχής και αθλητισμού στο κέντρο της πόλης μας.

Φέτος η πρόκληση ήταν να σχεδιάσουμε, δουλεύοντας ως μηχανολόγοι, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, μηχανικοί περιβάλλοντος, εργάτες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κηπουροί, γεωπόνοι και σχεδιαστές μέλλοντος ένα project για τη πόλη μας. Εμείς θεωρήσαμε πως ο πελάτης μας είναι ο Δήμος Ρεθύμνου, ο οποίος θέλει την πρότασή μας για τον χώρο που του ανήκει στο κέντρο της πόλης. Μετά από έρευνα που κάναμε σε αρχειακό και βιβλιογραφικό υλικό, ερωτήματα που θέσαμε, ιδέες που ψηφίσαμε ή που απορρίψαμε, αλλά, κυρίως βάζοντας σε πρώτο πλάνο τις ανάγκες των πολιτών και των επισκεπτών για χώρους πρασίνου και αναψυχής, χωρίς τη μείωση των θέσεων στάθμευσης κάναμε πράξη την πρότασή μας με μία μακέτα lego.

Η λύση περιλαμβάνει ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης, χώρους εμπορικούς και αναψυχής και έναν υπερυψωμένο χώρο πρασίνου που περιλαμβάνει γήπεδα μπάσκετ και αναψυκτήριο. Ο χώρος πρασίνου συνδέετε με τον υφιστάμενο Δημοτικό κήπο με “πράσινες” γέφυρες και υπάρχει ασανσέρ από το ισόγειο στον υπερυψωμένο χώρο ώστε να είναι προσβάσιμος σε όλους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *