Μενού Κλείσιμο

PROBOTS

PROBOTS

Η ομάδα

Η ομάδα «Probots» αποτελείται από 9 μαθητές, 4 κορίτσια και 5 αγόρια, των τάξεων Ε’ και Στ’ του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας.

Τα μαθήματα ρομποτικής είναι μία πρωτοβουλία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και οι προπονήσεις διεξάγονται τα απογεύματα από εθελοντές προπονητές στο χώρο του σχολείου. Όλα τα παιδιά συμμετέχουν για πρώτη φορά στο διαγωνισμό FLL Greece.

Innovation Project | CITY SHAPER

Adventurepark

Η ομάδα Probots ασχολήθηκε με την ανάπλαση του πάρκου της Εληάς σε PRSmartPark. Οι «μηχανικοί» του 1ου Δημοτικού δημιούργησαν ένα πάρκο φιλικό προς όλους τους πολίτες, με πολλές καινοτομίες.

Πιο συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο μέρος του πάρκου χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί ένα adventurepark. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ενός ερωτηματολογίου που μοιράστηκε στους μαθητές, αποδείχτηκε ότι τα παιδιά των τελευταίων τάξεων του δημοτικού δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες παιδικές χαρές και θα ήθελαν κάτι διαφορετικό. Το PRSmartParkείναι η ιδανική λύση, αφού θα αποτελείται από μία μεγάλη έξυπνη τσουλήθρα, έναν τοίχο αναρρίχησης, μία γέφυρα που θα συνδέει δύο δέντρα, και μία πυραμίδα αναρρίχησης. Επίσης, υπάρχει και ένα τηλεσκόπιο για την παρατήρηση των άστρων ή του κάμπου της Ημαθίας.

Σχετικά με την έξυπνη τσουλήθρα, επειδή το ύψος είναι μεγάλο, έπρεπε να κατασκευαστεί με τρόπο που να παρέχει ασφάλεια στα παιδιά. Έτσι, στην κορυφή της τοποθετήθηκαν φανάρια -κόκκινο και πράσινο-που λειτουργούν παίρνοντας εντολές από δύο αισθητήρες αφής που βρίσκονται στην αρχή και στο τέλος τής τσουλήθρας. Το φανάρι αρχικά είναι πράσινο. Όταν ένα παιδί ξεκινάει να τσουλάει, ακουμπάει τον αισθητήρα που βρίσκεται στην αρχή της τσουλήθρας και το φανάρι γίνεται κόκκινο. Όταν τελειώσει τη διαδρομή του και ακουμπήσει τον αισθητήρα που βρίσκεται στο τέλος της τσουλήθρας, τότε το φανάρι  γίνεται πράσινο. Έτσι, μπορεί να τσουλήσει ο επόμενος. Επίσης, προς όφελος των ατόμων με αναπηρία, δημιουργήθηκε μια παιδική χαρά με ειδικά παιχνίδια και κατάλληλο τάπητα, προστέθηκαν ειδικοί διάδρομοι, και ορίστηκαν μερικές θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για ΑμεΑ.

Ευτυχώς, η Βέροια είναι μία πόλη όπου οι οδηγοί σέβονται τους πεζούς και συνήθως σταματάνε στις διαβάσεις. Παρόλα αυτά, κάποιες μεγάλες διαβάσεις μπορούν να γίνουν ακόμα περισσότερο ασφαλείς. Έτσι δημιουργήθηκε η έξυπνη διάβαση,στο σημείο που συναντιέται η οδός Ελιάς με το πάρκο. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν δύο αισθητήρες απόστασης στον δρόμο,οι οποίοι ελέγχουν εάν έρχεται αυτοκίνητο, και δύο αισθητήρες στα πεζοδρόμια,οι οποίοι ελέγχουν εάν έρχεται πεζός. Όταν οι αισθητήρες ανιχνεύσουν συγχρόνως αυτοκίνητο και πεζό, τότε η διάβαση κυριολεκτικά «ανάβει» για να αναγκάσει τον οδηγό του αυτοκίνητου να σταματήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *