Μενού Κλείσιμο

Aksion Builders

Aksion Builders

Η ομάδα

Είμαστε 3 παιδιά Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού που μας ενώνει το πάθος και η αγάπη που έχουμε για την ρομποτική και τις νέες τεχνολογίες. Καθημερινά σκεφτόμαστε πως μπορεί ο κόσμος μας να βελτιωθεί μέσω των υπολογιστών και ιδιαίτερα της ρομποτικής. Μαζί με τον προπονητή μας έχουμε αναπτύξει μια σχέση εμπιστοσύνης, υπευθυνότητας και σεβασμού καθώς εξερευνούμε τους νέους ορίζοντες που μας ανοίγονται μέσω της ρομποτικής. Πήραμε μέρος στον διαγωνισμό με σκοπό να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες. Περάσαμε στον μεγάλο τελικό και αυτό μας έκανε να χαρούμε πολύ αλλά συγχρόνως και να συνεχίσουμε σαν ομάδα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να ξεπερνάμε συνεχώς τα όριά μας!

Innovation Project | CITY SHAPER

AI City's Lighting

Δημιουργήσαμε φώτα που λειτουργούν με Τεχνητή Νοημοσύνη. Συγκεκριμένα η υλοποίηση έγινε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας ,όπου έγινε πλήρης αναπαράσταση μέσω μακέτας 3D Printing, και εφαρμόσαμε Τεχνητή Νοημοσύνη στον εξωτερικό φωτισμό.

Τα φώτα μέσω αισθητήρα φωτός και ενός μικροϋπολογιστή arduino λαμβάνουν μετρήσεις και καταλαβαίνουν το επίπεδο του φωτός στο χώρο και ανάλογα με την ποσότητα φωτός που υπάρχει ανάβουν τα κατάλληλα φώτα. Έτσι όταν αρχίζει να νυχτώνει αρχίζει να ανάβει ένας συγκεκριμένος αριθμός από φώτα μέχρι να έχουμε πλήρως σκοτάδι δηλαδή νύχτα και να ανάψουν όλα τα φώτα. Έτσι λύνεται ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει στις πόλεις , και είναι η διαχείριση ενέργειας και η αποφυγή άσκοπης κατανάλωσης ρεύματος από τη χρήση των φώτων.

Δίνουμε ένα μήνυμα δημιουργικότητας και σεβασμού προς το περιβάλλον συνδυάζοντας τη χρήση νέων τεχνολογιών μέσω της καινοτομίας για την εύρεση λύσεων που βοηθάνε πρακτικά τη πόλη μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *